fbpx

Skidcoacherna i Stockholm

Teknikkurser med skidcoacher har blivit allt populärare. Skidmotionärer som vill lära sig åka snabbt och energieffektivt, eller få en bra tid på Vasaloppet, är skidcoachernas största målgrupper.

Är det värt pengarna?

Fördelarna med skidcoachning:

  • I mindre grupper du får direkt respons på det du gör och kan därför utveckla din teknik snabbt.
  • Med certifierade coacher har du garanterat en coach som kan lära ut längdåkning.
  • Under vallakurser kan ställa frågor direkt och lära dig använda vallaredskapen ordentligt.
  • Det är kul att träna i grupp.  
  • Du kan ställa frågor om hur du bör träna, eller vad som krävs för att klara exempelvis Vasaloppet.
  • Utlärningen i privatkurser är anpassad för just dig.

Nackdelarna med skidcoachning:

  • Det är dyrt. Beroende på om man har grupplektion eller privat så kan priset variera mellan 100-800kr per tillfälle.
  • Vid för stora grupper har du inte samma möjlighet att få respons på din teknik.
  • Den största delen av teknikinlärningen gör man genom att testa sig fram själv, och titta på hur bättre skidåkare eller eliten åker.
  • Det finns mycket videor som tipsar om teknik och vallning på internet. Sök exempelvis på ”längdskidor teknik” på Youtube eller kolla in langdguiden.se :s ”Lär dig valla”-segment.

Sammanfattningsvis kan det absolut vara värt att ta en skidlektion privat eller i mindre grupp för att förbättra sin skidteknik snabbt eller lära sig valla. Man bör dock ha i bakhuvudet att den viktigaste delen av teknikträningen gör man själv när man vågar testa olika saker och försöker efterlikna snabbare skidåkare. Att ta lektion i större grupp är toppen om man gillar att träna i grupp, men det finns många billigare alternativ för gruppträning inom skidklubbarna.

Ta en titt på hur eliten åker! I bild Vasaloppssegrarinnan Vibeke Skofterud.

Var hittar jag skidcoacher i Stockholmsområdet?

Certifierade skidcoacher i Stockholm hittar du på: https://www.skidor.com/Grenar/langdakning/Skidorhelalivet/Certifieradskidcoach/Hittaskidcoach#Stockholm

Detlef Scholle är en certifierad skidcoach som håller olika skidkurser på Granåsen i Bålsta: www.bålstask.se/Skidlektioner/

Vasaloppets officiella skidcoacher

Har erfarenhet, kunskap, och håller pedagogiska kurser med hög kvalité. Catarina Henriksson är den enda officiella Vasaloppscoachen i Stockholm, och håller bland annat i gruppen Skigirls. Se mer om Catarinas kurser på traningsinspiratoren.se/. Alla Vasaloppscoacher hittar du på www.vasaloppet.se/om-oss/vara-partners/officiella-vasaloppscoacher/.

Dela med dina vänner!