fbpx

Northugs respons på Halfvarssons kontroversiella video

Dagarna då Calle Halfvarsson kunde möta Petter Northug i skidspåret är över, men i sociala medier driver Northug fortfarande med Calle och svenskarna.

Calle Halfvarsson släppte tillsammans med humorduon Robin Bryntesson och Nicolay Ramm musikvideon ”WHO THE FUCK IS NORWAY?” i NRK:s humorprogram ”Helt Ramm”. I den humoristiska videon sågar Calle norskarna, och skämtar bland om Northugs fyllekörning; ”du har kraschat din karriär som du kraschade din bil”. Men videon har också anklagas också för att vara sexistisk och över gränsen, bl.a. av SVT-experten Johanna Ojala, och Maria Rydqvist. Calle Halfvarsson har sedan videon släppts bett om ursäkt till alla som tagit illa upp och sagt att han drogs med i stämningen. Men liksom det finns motståndare till videon finns det de som stödjer att Calle bjuder på sig själv. På instagram t.ex. finns kontot ”callesarmy” som hashtaggar #backacalle. Också fd. alpinstjärnan Anja Pärson skriver på instagram ”Den som inte fattar glimten i ögat har ett mindre rikt liv”.

Musikvideon till ”WHO THE FUCK IS NORWAY?”

Visst, sågningarna i musikvideon kanske inte är de mest smakfulla, men frågan är var denna grannsämja svenska och norska skidåkare emellan kommer ifrån? Om det funnits en låga mellan Sverige och Norge sedan länge var det Petter Northug som hällde på bensinen. Under sin karriär har han gett oräkneliga pikar mot Sverige, till och med till den grad att SVT:s ”Debatt” hade ett program om Northugs beteende var ok. Northug har bland annat sagt ”det är ingen som är bra” (när frågad om vem som är den bäste svensken), och ”Björn Borg, Ingemar Stenmark, you guys took a hell of a beating” samt gjort ofog som att gå i mål med svensk flagga.

Northugs senaste pik mot svenskarna (Thorn och Halfvarsson i synnerhet) kom genom en video på Instagram, och är i vanlig ordning humoristisk och hånfull. I tillägg bar Northug en t-shirt med han själv och kungen i ett hjärta under premiären av ”Camp Seefeld” på norska TV2. När han frågas om Halfvarsson musikvideo på TV2 säger Northug ”Jag tog det med ett leende. Jag har väntat på ett sånt svar. Nu kom det äntligen.”

Frågan är om det i fortsättningen kommer att handla om Calle Halfvarsson vs. Norge, eller Northug vs. svenskarna, och vem som går vinnande ur striden. Att intresset för skidåkningen inte minskar tack vare denna grannsämja , liksom det annars gjort efter Northugs karriär tog slut, är i alla fall klart.

Dela med dina vänner!