fbpx

Eliassen överlägsen i ett drömlikt Birken

Petter Eliassen och Team BN bank annonserade redan i en intervju dagen innan att det skulle bli hårdkörning ifrån första stavtag. Dröm förhållanden och hårda långa backar, allt var upplagt för ännu en Eliassen show.

Team BN bank tog kommandot över loppet direkt och satte upp ett tempo enbart åtta personer orkade att följa. Men Eliassen var i en klass för sig och tillslut hade han distanserat hela fältet, och kampen om segern var avgjord redan innan det första fjället hade bestigits. Spännande skulle det däremot bli om andra platsen där en klunga om sju, med bland annat fjolårssegraren Andreas Nygaard och vasaloppsvinnaren Berdal skulle göra upp om det. Den enkla avslutningen gjorde det svårt att skapa lucka och det skulle istället som många gånger förr avgöras på upploppet där spurtkanonen Andreas Nygaard återigen visade sig övermäktig och tog hem andraplatsen distanserad med 2:04 till Eliassen, trea blev Simen Østensen

Bästa svensk blev Oscar Persson, team Serneke på en 7:nde plats. Det blev en tung dag för lager 157 åkarna, där Marcus Johansson var den som lyckades bäst på 21:a plats.

I damklassen skulle det handla om fyra åkare. Tre av dem på fäste där ibland den flerfaldige vinnaren Justyna Kowalczyk och sedan Britta Johansson Norgren på blanka skidor. Men de tuffa backarna skulle gynna åkarna med fäste och framför allt Justyna Kowalczyk som vid Sjusjøen hade en ledning på närmare två minuter till Britta på en andra plats. Det visade sig vara ett ointagligt försprång och Justyna vann med 2:41 till Britta som visar storkapacitet genom att bli tvåa i damklassen på blanka skidor, trea blev Astrid Øyre Slind.

Nästa tävling är Reistadløpet som går av stapeln lördagen den 6:e April, det är den näst sista tävlingen i långloppscupen.

Dela med dina vänner!